Yaban TV - Türkçe yayın yapan ilk doğa,deniz ve macera kanalı
YABAN MAMA YABAN STORE YABAN TUR KURUMSAL PROGRAMLAR YAYIN AKIŞI REKLAM İLETİŞİM ALBÜM VİDEO İLANLAR FORUM
YABAN ANASAYFA ÇEVRE DOĞA SPORLARI KÖPEK & AV & ATICILIK YELKEN & DENİZ BALIK & OLTA PET CLUB TARIM 4X4

Uzmanına Sorun

Sayfa Değiştir: 12 > | Gösterilen Sayfa 1 / 2, 25 mesajın 1 / 20
Yazar Mesaj
yabanci

• Toplam Gönderi : 114
  • Ödül Puanı : 0
  • Katıldı: 7/20/2009
  • Statu: offline
Uzmanına Sorun - 29/7/2009 11:47:59 ( #1 )
Aklınıza takılan soruları bu başlık altında sorun, konunun uzmanları cevaplasın.
Recai Deneri  / Ankara - 1978 

Adige

• Toplam Gönderi : 4
  • Katıldı: 7/28/2009
Re:Uzmanına Sorun - 30/7/2009 11:32:57 ( #2 )
İlk soru benden olsun o halde:) Biz 16-17 yaşlarında 3  genç olarak kara avını yakından tanımak istiyoruz... Uzun süre havalı tüfeklerle ugraştık fakat aldıgımız sonuçlar bizi pek tatmin etmedi. Kara avını daha yakından tanımak için nerden başlanmalı? Neler göz önünde bulunmalı? Bize verebileceginiz tavsiyeleri merakla bekliyoruz.
Arpaz

• Toplam Gönderi : 11
  • Katıldı: 7/19/2009
Re:Uzmanına Sorun - 30/7/2009 17:46:42 ( #3 )
Değerli genç avcı arkadaşlar,
Bu zamanda ava merak salan siz gençlerin bulunması çok sevindirici. Sizleri kutluyorum. Avcı olabilmek için pek fazla bir zamanınız kalmamış. 18 yaşına gelinceye kadar yanınızda avlanma ruhsatı bulunan bir avcı ile ava başlayabilirsiniz. 18 yaşını doldurduğunuz zaman avcılık kursuna katılıp sertifikanızı alabilirsiniz. Daha sonra büyüklerinizin izni ile bir tüfek satın alma belgesi çıkartarak av tüfeği sahibi olabilirsiniz. Ancak hava tüfeği ile avcılığa başlamak daima büyük bir avantajdır.
kaan senturk

• Toplam Gönderi : 32
  • Katıldı: 7/18/2009
Re:Uzmanına Sorun - 30/7/2009 17:54:17 ( #4 )
Arpaz

Değerli genç avcı arkadaşlar,
Bu zamanda ava merak salan siz gençlerin bulunması çok sevindirici. Sizleri kutluyorum. Avcı olabilmek için pek fazla bir zamanınız kalmamış. 18 yaşına gelinceye kadar yanınızda avlanma ruhsatı bulunan bir avcı ile ava başlayabilirsiniz. 18 yaşını doldurduğunuz zaman avcılık kursuna katılıp sertifikanızı alabilirsiniz. Daha sonra büyüklerinizin izni ile bir tüfek satın alma belgesi çıkartarak av tüfeği sahibi olabilirsiniz. Ancak hava tüfeği ile avcılığa başlamak daima büyük bir avantajdır.

Mehmet Ağabey,

Sizin gibi duayen kişileri burada görmek çok güzel. Cevabınızdan çok şey öğrendim.

saygılar
erturkemin

• Toplam Gönderi : 1
  • Katıldı: 8/13/2009
Re:Uzmanına Sorun - 13/8/2009 21:54:23 ( #5 )
iyi akşamlar ben 3.nesildir avcı olan ama avdan ekonomik nedenlerle kopan bir ailenin bireyiyim tekrar ava dönmek için hazırlıklara başlıyorum ama tam olarak masrafları bilemediğim için bütçemi ayarlıyamıyorum yivli ve yivsiz olmak üzere tüm belgeler için gerekli meblaları liste halinde yazarak beni bilgilendirebilirmisiniz şimdiden teşekkürler
saygılarımla Emin Ertürk
caylak_avci

• Katıldı: 8/25/2009
Re:Uzmanına Sorun - 30/8/2009 09:02:13 ( #6 )
saygılar mehmet abi benimde merak ettiğim aynı zamanda içinden çıkamadığım bi durum var.Tüfek almak istiyorum ama çifte yada poze mi olacak yada 16 kalibre 12 kalibre mi bunları neye göre seçmem gerekir.Son zamana kadar 16 kalibre kullandım ama hala karar vermiş değilim.Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
AHMETYUKSEL

• Katıldı: 7/23/2009
Re:Uzmanına Sorun - 7/9/2009 18:04:36 ( #7 )
Merhabalar,
2009-2010 yılı avlanma pulunu yaklaşık 1 ay önce il içi avlanmak için almıştım. Fakat sonradan bunu Türkiye geneli olarak değiştirmek istiyorum. Almış olduğum pulun üzerine fark ödesem olurmu ? yoksa tekrardan pul mu almam garekiyor. Cevaplarınızı bekliyorum saygılar.
erturkemin

• Katıldı: 8/13/2009
Re:Uzmanına Sorun - 16/9/2009 18:49:30 ( #8 )
13 ağustostan beri cevap bekliyorum eğer cevap verilmiyecekse böyle bir konu niye açlıyor
saygılarımla
<mesaj erturkemin tarafından 16/9/2009 18:50:54 tarihinde düzenlendi >
AHMETYUKSEL

• Katıldı: 7/23/2009
Re:Uzmanına Sorun - 30/9/2009 11:35:03 ( #9 )
uzmanına sorduk ama cevap yok. biz kendi çapımızdaki uzmanlığımızla hallettik işimizi. cevap gelmeyecekse neden konu açıyorsunuz.
emrekaraduman

• Katıldı: 9/30/2009
Re:Uzmanına Sorun - 30/9/2009 19:58:39 ( #10 )
erturkemin

iyi akşamlar ben 3.nesildir avcı olan ama avdan ekonomik nedenlerle kopan bir ailenin bireyiyim tekrar ava dönmek için hazırlıklara başlıyorum ama tam olarak masrafları bilemediğim için bütçemi ayarlıyamıyorum yivli ve yivsiz olmak üzere tüm belgeler için gerekli meblaları liste halinde yazarak beni bilgilendirebilirmisiniz şimdiden teşekkürler
saygılarımla Emin Ertürk

Selamlar,
ben bu ay içinde  evraklarımı tamamladım.

masraflarımı aşağı yazıyorum, eksik bişi varsa lütfen tecrübeli arkadaşlar düzeltsin.

İlk önce tüfek satın alma belgesi için,
Sağlık raporu (sağlık ocağından ücretsiz)
2 resim
ikametgah.
nüfüs cüzdanı aslı
sabıka kaydı
ve dilekçe.

bir iki gün içinde satın alma belgesini alıyosun.

o belge ile herhangi bir bayiden tüfeğini alıp, faturası ile birlikte belgeyi aldığın yere gidiyorsun be yivsiz tüfek ruhsatını veriyorlar.

sonrasında avcılık sertifikası ve pul kalıyor.
işin en zor kısmı sertifika, ben kavacık orman müd. başvuru yaptım, yaklaşık 40 gün sonra sertifikamı alabildim ücreti 220 tl.
ve bulunduğun il dahilinde veya türkiye genelinde avlanmak için pul alman gerekiyor, o da yaklaşık 75-95 tl civarında.

unutmadan vergi dairesine de 95,46 lira(dernek üyesi değilsen) harç yatırman gerekiyor.

toparlıcak olursak yaklaşık olarak, 350-400 tl  belgeler hazırlanabiliyor.

elitavci

• Katıldı: 10/1/2009
  • Bölge: istanbul
Re:Uzmanına Sorun - 4/10/2009 21:50:41 ( #11 )

FULL RIFLED-FULLY RIFLE (yivli şok) MERHABA BU ŞOKLAR HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VARMI YASALMI YASALSA NEREDEN BULABİLİRİZ.BU ŞOKLARIN NAMLUYA ZARARI VARMIDIR.NASIL VE HANGİ KURŞUNLA KULLANMAK GEREKİR ? BİRDE PARADOKS NAMLULAR HAKKINDA BİLGİ ALIRSAM ÇOK SEVİNİRİM.TEŞEKKÜRLER....
elitavci

Re:Uzmanına Sorun - 4/10/2009 21:54:24 ( #12 )
    FULL RIFLED-FULLY RIFLE (yivli şok) MERHABA BU ŞOKLAR HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VARMI YASALMI YASALSA NEREDEN BULABİLİRİZ.BU ŞOKLARIN NAMLUYA ZARARI VARMIDIR.NASIL VE HANGİ KURŞUNLA KULLANMAK GEREKİR ? BİRDE PARADOKS NAMLULAR HAKKINDA BİLGİ ALIRSAM ÇOK SEVİNİRİM.TEŞEKKÜRLER
elitavci

Re:Uzmanına Sorun - 14/10/2009 14:00:27 ( #13 )
              hala cevap bekliyorum arkadaşlar sesimizi nasıl duyuracağız.yoksa bir bilen yokmu?
ozan07

• Toplam Gönderi : 17
  • Katıldı: 8/18/2009
Re:Uzmanına Sorun - 11/12/2009 11:51:47 ( #14 )
ruhsat ve pulla ilgili bilgileri avcılar kulübünden alabilirsiniz. pul almama rağmen değiştirme işini hiç bilmem ben hep türkiye pulu alırım. sıkıntı duyamam keyif için yaptığım bi işte. şok meselesine gelince cevabı bende merak ettim. hatta bunların ne işe yaradığını daha çok merak ettim. internetten edinilmiş bir bilgi ise bu şoku edinebilmenin yolu varmıdır diye baktığınızıda umuyorum
turefe06

• Toplam Gönderi : 8
  • Katıldı: 4/5/2010
Re:Uzmanına Sorun - 15/4/2010 01:56:25 ( #15 )
meraba huglu 501 tüfek hakkında sizden bilgi almak istiyoruz teşekürler
daggerunion

• Toplam Gönderi : 3
  • Katıldı: 12/5/2009
  • Bölge: Erzurum
Re:Uzmanına Sorun - 7/5/2010 18:41:45 ( #16 )
Zevkine tüfeklere bakınıyorum. Ancak dürbünlü normal fişek atan tüfek hangi kategoriye giriyor onu anlamış değilim.
Kısacası aşağıdaki mermiyi hangi tür tüfek atar. Ve bu tüfeklerle ilgili fiyat verebilirseniz yada bir satış mağaza sitesi çok sevineceğim. Kolay gele..!
ormanmemuru_61

• Katıldı: 5/21/2010
Re:Uzmanına Sorun - 21/5/2010 12:01:17 ( #17 )
iyi günle ben orman muhafaza memuruyum bir konu hakaında bana yardım edin.benim silahım var ama av tüfekleri hakkında iyi bilgiye sahip değilim normal silah hakkında bilgim var.ben domuz avı için otomatik tüfek alcağım 7+1 hangisini önerirsiniz.birde gazlı ve ginetik olanları varmış bu konudada yardımcı olursanız sevinirim.bana çok öneriler oldu üzümlünün al dediler.ata al dediler ama karar veremedim domuz avı için iyi bir tüfek lazım.benim için öneli olan atış sırasında az hata vermesi yani tüfeğin tikmemesi benim için bu özelliği çok önemli tabiki diğerleride önemli ama ben böyle düşünüyorum şimdiden yardıncı olanlara teşekkür ediyorum sevgili yaban dostları
altintetik

• Toplam Gönderi : 9
  • Katıldı: 7/4/2010
Re:Uzmanına Sorun - 4/8/2010 12:25:46 ( #18 )
sayın avcı arkadaşlar elimden geldigince hepinizin sorusuna cevap vereyim
ormanmemuru_61 domuz avı için alacagın en ideal tüfek özelliklerini belirteyim domuz avında genelde tek kurşun sıkacagın için kaval namlulu (şoksuz) bir tüfek secmelisin tek kurşunda  isabet oranı en yüksek olan budur. çalışma sistemi olarak gazlı tercih et cünki gazlı sistemlerde arıza yapma olasılıgı dönerbaşlıga göre cok azdır.
ve kesinlikle mangum bir av tüfeği olmalı yüksek gramajlı fişekleride rahatlıla kulanabilesin marka konusuna gelince gercekten kaliteli ve evladiyelik bir av tüfeğin olsun istiyorsan uçuz av tüfeğinden uzak dur. 
not: ben üzümlüde ikamet ediyor ve sadece kişiye özel silahlarla ilgileniyorum reklam olur diye düşündügüm için web sayfamın adresini vermek istemiyorum fakat bana 05326669958  telden ulaşırsan memnuniyetle yardımcı olurum
<mesaj altintetik tarafından 4/8/2010 12:28:48 tarihinde düzenlendi >
altintetik

• Toplam Gönderi : 9
  • Katıldı: 7/4/2010
Re:Uzmanına Sorun - 4/8/2010 13:11:09 ( #19 )
elitavci

FULL RIFLED-FULLY RIFLE (yivli şok) MERHABA BU ŞOKLAR HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VARMI YASALMI YASALSA NEREDEN BULABİLİRİZ.BU ŞOKLARIN NAMLUYA ZARARI VARMIDIR.NASIL VE HANGİ KURŞUNLA KULLANMAK GEREKİR ? BİRDE PARADOKS NAMLULAR HAKKINDA BİLGİ ALIRSAM ÇOK SEVİNİRİM.TEŞEKKÜRLER

bu tür şoklar kesinlikle yasaktır ve türkiyede bulman mümkün degildir. bu tür namlularda Sabot mermileri (kılıflı tek kurşun) kullanman gerekir. paradox namlu ise namlunun son 2 inclik bölümünün şoklu olmasıdır. bu namlularda hem yivli hem yivsiz bölümler oldugu için tam bir isim verilememiş ve namlunun mucidi tarafından çelişki anlamına gelen paradox ismi verilmiştir

hoyranli

• Katıldı: 3/29/2010
Re:Uzmanına Sorun - 14/9/2010 01:53:54 ( #20 )
sevgili yönetici öncelikle selamlarımı sunarım.Şimdiden bana ayıracağınız degerli zamanınız için teşekküe ederim.Ben bir avcıyım bende huglunun gold best909 12 call. otomatik tüfeği var, sizden ricam ben hangi avda hangi şokla kaç gramlık fişek ve kaç numara fişek  kullanırsam tüfeğimden iyi bir sonuç vede zevkli bir av yaparım.Tekrar selam ve herkese rast gele
Sayfa Değiştir: 12 > | Gösterilen Sayfa 1 / 2, 25 mesajın 1 / 20

Geç:

Şuan aktif olan kullanıcılar
Şu anda 0 üye ve 1 misafir bulunuyor.
İkonlar ve İzinler
  • Yeni Mesajlar
  • Yeni Mesaj Yok
  • Yeni Konu w/ Yeni Mesajlar
  • Yeni Konu w/o Yeni Mesajlar
  • Kilitli w/ Yeni Mesajlar
  • Kilitli w/o Yeni Mesajlar
  • Mesaj Oku
  • Yeni Konu
  • Mesaj Cevapla
  • Yeni Anket
  • Oy Kullan
  • Mesaj ödül sonrası
  • Kendi mesajlarımı sil
  • Kendi konularımı sil
  • Mesaj oranı

© 2000-2009 ASPPlayground.NET Forum Version 3.4

Bu sitede yer alan okur yorumları, forum içerikleri, üye resim ve videoları, üyelerin kendi kişisel görüşleridir. YABAN'ı bağlamaz.Bu sitede yer alan haber, yorum, okuyucu görüşleri, forum içerikleri, resim, video ve her türlü içerik kaynak gösterilerek dahi kopyalanamaz, hiç bir surette kullanılamaz. 

Anasayfa     Albüm     Video     Forum     İlan / 2.El     Üye Girişi     Yaban Mama     Yaban Store     Yaban Tur
Çevre     Doğa Sporları     Köpek & Av & Atıcılık     Yelken & Deniz     Balık & Olta     Pet Club     Tarım     4X4
Kurumsal     Programlar     Yayın Akışı     Reklam     İletişim