Yaban TV - Türkçe yayın yapan ilk doğa,deniz ve macera kanalı
YABAN MAMA YABAN STORE YABAN TUR KURUMSAL PROGRAMLAR YAYIN AKIŞI REKLAM İLETİŞİM ALBÜM VİDEO İLANLAR FORUM
YABAN ANASAYFA ÇEVRE DOĞA SPORLARI KÖPEK & AV & ATICILIK YELKEN & DENİZ BALIK & OLTA PET CLUB TARIM 4X4

Yaban Hayat:

Yazar Mesaj
Talip Girgin

• Toplam Gönderi : 4
  • Ödül Puanı : 0
  • Katıldı: 10/3/2010
  • Statu: offline
Yaban Hayat: - 11/1/2012 03:02:04 ( #1 )
Yaban hayatın içinde, yabani yaşamda; kimi zaman bir avcı, kimi zaman bir av olduk! Bir Tarzan edasıyla gezdiğimiz o ilk av maceramızda, doğup büyüdüğümüz topraklar bizi o gün büyülemiş ve gizemine ortak etmişti. Kendimizi ispat etmek için vurduğumuz ilk avımızın kanı ile alnımıza imzamızı attığımız da bir avcı olmuştuk artık!

O günden sonra “yaban”sız bir hayatın; insanlığı sıradanlaştırdığını, egoların çatışmasını ön plana getirdiğini, bencil bir dünyanın bizi esir etmeye çalıştığını daha net görebilmiştim! Yaban hayatın zorluğu ve bize uyguladığı terapi sonucunda, insanoğlunun merhametinin derecesini sınadık, özgürlüğümüzün sınırlarını çizdik...

Bazen vurduğumuz avlara üzüldük! Ama içimizdeki vahşi benliğimizi ormanın derinliklerinde bırakıp, huzur içinde sıcak yuvamıza çocuklarımızın başına döndük...
Yabansız bir hayatın yavan geldiğini anladığımızda o fişek kokusunu duyabilmek için Ormanın derinliklerinden gelen sesi takip ettik. Bazen bütün kurtlarımızı cansız bir hedefin üzerine döktük. Hiç kimsenin, hiçbir hayvanın burnunun dahi kanamadığı, yaralanmadığı günlerde, yaban hayatın canlıları bizi sessizce alkışlamıştı...!

Yaban hayatın varlığını hissetmenin keyfi, yabani hayvanlar ile aynı havayı solumanın zevki, karanlığa kurşun sıkmamayı, yaşama saygı duymayı öğretti bize...

M.Talip Girgin...

Talip Girgin
15.01.1962
 İğneada

Talip Girgin

Re:Yaban Hayat: - 13/1/2012 14:02:29 ( #2 )
Saygılar... :)
<mesaj Talip Girgin tarafından 13/1/2012 21:40:20 tarihinde düzenlendi >

Talip Girgin
15.01.1962
 İğneada

alpargun35

• Toplam Gönderi : 61
  • Katıldı: 8/28/2009
Re:Yaban Hayat: - 22/1/2012 13:42:38 ( #3 )
Klevyenize sağlık.
BİLGİ GÜÇTÜR.
Talip Girgin

Re:Yaban Hayat: - 24/1/2012 19:19:50 ( #4 )

Teşekkür ederim, sağ olun...

Talip Girgin
15.01.1962
 İğneada

FARSAC

• Toplam Gönderi : 1
  • Katıldı: 12/30/2009
Re:Yaban Hayat: - 25/1/2012 17:48:31 ( #5 )
Merhaba,
Ne heyecenlı bir işti, anneme ve babama görünmeden sapanla kuş vurmaya çalışırdım, zaman zaman tuttururdumda. İşte o zaman avcılık kanıma işlemiş. Önce dayım, dayı çocuklarım ve arkadaşlar la emanet tüfekle yaptığım avlardan sonra kendime bir Huğlu süper poze aldım. Yıllarca avlandım ama hiç ava kalleşlik yapmadım, kaçmayan, kaçamayan ava tüfek sıkamadım, dokunamadım. Velhasıl 2001 yılında av teskeremin süresi bitti ve ben ekonomik sebeplerden dolayı bir türlü yenileyip ava gidemedim. Ama rüyalarım hep doludur, yaban tv evde her zaman açıktır. Böyle tatmin olmaya çalıştım. 2013 nisan da emekli olacam inşallah, o zaman iyi bir köpek bulabilirsem yeniden yabanı hayatıma dahil edeceğim.

Sevgilerle, Faruk Saçlı
Talip Girgin

Re:Yaban Hayat: - 27/1/2012 00:16:14 ( #6 )
FARSAC

Merhaba,
Ne heyecenlı bir işti, anneme ve babama görünmeden sapanla kuş vurmaya çalışırdım, zaman zaman tuttururdumda. İşte o zaman avcılık kanıma işlemiş. Önce dayım, dayı çocuklarım ve arkadaşlar la emanet tüfekle yaptığım avlardan sonra kendime bir Huğlu süper poze aldım. Yıllarca avlandım ama hiç ava kalleşlik yapmadım, kaçmayan, kaçamayan ava tüfek sıkamadım, dokunamadım. Velhasıl 2001 yılında av teskeremin süresi bitti ve ben ekonomik sebeplerden dolayı bir türlü yenileyip ava gidemedim. Ama rüyalarım hep doludur, yaban tv evde her zaman açıktır. Böyle tatmin olmaya çalıştım. 2013 nisan da emekli olacam inşallah, o zaman iyi bir köpek bulabilirsem yeniden yabanı hayatıma dahil edeceğim.

Sevgilerle, Faruk Saçlı

Sevgili Faruk...
Sapanla kuş vurma dediniz de sanırım aynı kuşağın çocuklarıyız. Bahsettiğiniz şekilde yaptığım avlarım benimde çok olmuştur. Sapanla vurduğum sığırcıkları küçük lokum sandıklarına tuza basardım. Rahmetli amcam gelir onları ateş üzerinde gezdirip yer yutardı. :) Bende 1994 yılında edindiğim Huğlu süperpoze ile zaman zaman ava çıktım.
(Daha önce horozlu Belçika vardı rahmetli pederin)
Ama hiçbir zaman keyfiyeti ne kendim için ne de avladığım hayvanlar için eziyete dönüştürmedim. Sahadaki birçok yabancı namluyu; balabanların, kuğuların üzerinden çektirdim (!) doğaya saygısı olmayan insanlara ikinci bir şans asla vermedim.
Bende çok uzun zaman oldu tüfeğimi rafa kaldırdım. Şimdilerde yine kıpırdanma başladı :) ama daha çok spor maksatlı gidiyorum asla kendime hırs yapmam.  Daha çok duran hedeflere tek kurşun atarak eğleniyoruz. Son avımızda boynumda fotoğraf makinesi vardı ve arkadaşlarımın resimlerini çekmek bana daha zevkli geldi. :))
Allah gönlünüze göre versin Faruk kardeş, hayırlısı neyse o olsun size rastgele diyorum. Sevgi ve selamlarımla...
<mesaj Talip Girgin tarafından 27/1/2012 00:17:25 tarihinde düzenlendi >

Talip Girgin
15.01.1962
 İğneada

Geç:

Şuan aktif olan kullanıcılar
Şu anda 0 üye ve 1 misafir bulunuyor.
İkonlar ve İzinler
  • Yeni Mesajlar
  • Yeni Mesaj Yok
  • Yeni Konu w/ Yeni Mesajlar
  • Yeni Konu w/o Yeni Mesajlar
  • Kilitli w/ Yeni Mesajlar
  • Kilitli w/o Yeni Mesajlar
  • Mesaj Oku
  • Yeni Konu
  • Mesaj Cevapla
  • Yeni Anket
  • Oy Kullan
  • Mesaj ödül sonrası
  • Kendi mesajlarımı sil
  • Kendi konularımı sil
  • Mesaj oranı

© 2000-2009 ASPPlayground.NET Forum Version 3.4

Bu sitede yer alan okur yorumları, forum içerikleri, üye resim ve videoları, üyelerin kendi kişisel görüşleridir. YABAN'ı bağlamaz.Bu sitede yer alan haber, yorum, okuyucu görüşleri, forum içerikleri, resim, video ve her türlü içerik kaynak gösterilerek dahi kopyalanamaz, hiç bir surette kullanılamaz. 

Anasayfa     Albüm     Video     Forum     İlan / 2.El     Üye Girişi     Yaban Mama     Yaban Store     Yaban Tur
Çevre     Doğa Sporları     Köpek & Av & Atıcılık     Yelken & Deniz     Balık & Olta     Pet Club     Tarım     4X4
Kurumsal     Programlar     Yayın Akışı     Reklam     İletişim